10 punten voor Limburg, lees ze hier

Het Vlaams Manifest, meer ruimte voor regio's, 2002

7 March 2012

Vlaams manifest

Europa is voor Vlaanderen het nieuwe ijkpunt, het nieuwe binnenland. In een geglobaliseerde wereld bevinden de naaste concurrenten van Vlaamse bedrijven zich vooral in Europa. De EU grijpt bovendien diep in op het leven van de Vlamingen, op terreinen die in België tot de Vlaamse bevoegdheden behoren.

Vanuit zijn eigen geschiedenis hecht Vlaanderen een grote waarde aan het respect voor de regionale verscheidenheid van Europa. Om hun belangen in Europa beter te kunnen behartigen, om een beleid op eigen maat te kunnen voeren, om het waardevolle van hun eigenheid beter te kunnen ontplooien, hebben regio’s als Vlaanderen en Wallonië nood aan meer zeggenschap, in België en in Europa.

Met mijn Vlaams manifest nodig ik de inwoners van Vlaanderen uit om mee na te denken over Vlaanderen, Europa en het Vlaming-zijn in Europa.

Het Vlaams Manifest, meer ruimte voor regio’s is een uitgave van Van Halewyck en is verkrijgbaar in de boekhandels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *